Komemiut

מערכות יחסים בריאות מול מערכות יחסים לא בריאות

מערכות יחסים בריאות מול מערכות יחסים לא בריאות

במערכות יחסים בריאות, אנשים יכולים להרגיש בטוחים, מכובדים ומקובלים באשר הם. במערכות יחסים לא בריאות, אנשים עלולים להרגיש חרדים, מבולבלים, לא בטוחים ואפילו לא בטוחים. הכרת ההבדלים הללו יכולה לעזור לך לקבל החלטות לגבי מי אתה יוצא ולכמה זמן.

הנה כמה סימנים למערכת יחסים בריאה:

להיות עצמך: 

אתה מרגיש בנוח ליד האדם שאתה יוצא איתו. לשנות את עצמך כדי לרצות מישהו אחר לא יעבוד בטווח הארוך ויכול לתסכל את החברים והמשפחה שלך, אז חשוב להיות עצמך.

דאטינג

כנות:

 אתה מרגיש בנוח לדבר על דברים במערכת היחסים, כולל בעיות או חששות.

תקשורת טובה:

 אתה דנה בדברים שחשובים לך או לזוגיות שלך. אתם שואלים אחד את השני מה אתם חושבים ומרגישים ואתם מקשיבים אחד לשני.

כבוד: 

אתם מכבדים ותומכים זה בזה, ומקשיבים זה לדאגותיו של זה. חשוב להתייחס לעצמך בכבוד ולהגיד לא לדברים שגורמים לך לאי נוחות.

הרגשה בטוחה: 

אם אתה מרגיש מאוים בכל דרך שהיא, אתה לא במערכת יחסים בריאה. הרגשה בטוחה היא רגשית ופיזית כאחד. חשוב לדעת שבן הזוג שלך לא ינסה לפגוע ברגשות שלך או בגוף שלך.

אמון: 

אמון הוא על היכולת לסמוך על מישהו. מדובר באמונה שמישהו יהיה כנה איתך ויקיים את ההבטחות שלו. כשאתה סומך על מישהו, אתה יודע שהוא יתמוך בך וידאג לך. יש לכם את האינטרסים של זה בראש.

שוויון: 

שוויון שומר על מערכות יחסים בטוחות והוגנות. לדוגמה, להיות שווה בזוגיות פירושו לחלוק את הכוח, לא להתעסק זה בזה. שוויון יכול להיות גם שיתוף במאמץ. אם אתה שולח טקסט או מתקשר לבן הזוג שלך לעתים קרובות, אבל נראה שאין להם זמן בשבילך, מערכת היחסים שלך עלולה להיות לא שוויונית.

זוגות

תמיכה: 

תמיכה היא תחושת אכפתיות ומכבדת. במערכות יחסים בריאות, אנשים מקשיבים זה לזה, עוזרים בבעיות ומפגינים תמיכה על ידי השתתפות באירועים חשובים.

התמודדות עם ויכוחים:

זה בריא להתווכח מדי פעם. אי הסכמה נותן לך הזדמנות לחקור נקודות מבט שונות ועוזר לך לבטא את רגשותיך. זו בעיה אם אתה נלחם כל הזמן או אם אתה אומר דברים אכזריים. חשוב לזכור כי לחימה פיזית (אגרוף, מכות וכו') אף פעם לא בסדר.

יחסים לא בריאים

למרות שברוב מערכות היחסים מקובל לריב או להתקוטט, לפעמים מערכות יחסים יכולות להיות רעילות ולהשאיר אדם חסר ביטחון או פחד.

הנה כמה סימנים למערכת יחסים לא בריאה:

התעללות פיזית: 

בן הזוג שלך דוחף אותך, מכה אותך או הורס את הדברים שלך.

שליטה: 

בן הזוג שלך אומר לך מה לעשות, מה ללבוש או עם מי לבלות. הם כל הזמן בודקים אותך או משתמשים באיומים (למשל כדי לפגוע בך או בעצמם) כדי לגרום לך לעשות דברים.

השפלה: 

בן הזוג קורא לך בשמות, משפיל אותך או גורם לך להרגיש רע מול אחרים.

חוסר חיזוי: 

בן הזוג שלך כועס בקלות ואתה לא יודע מה ידליק אותם. אתה מרגיש שאתה הולך על קליפות ביצים.

טֶקסט

לחץ: 

בן הזוג שלך דוחף אותך לעשות דברים שאתה לא רוצה לעשות או שאתה לא מוכן אליהם, כולל סקס או שימוש בסמים ואלכוהול. הם לא לוקחים "לא" כתשובה והם משתמשים באיומים או אולטימטומים.

כמה סימנים למערכת יחסים לא בריאה עשויים להיחשב כאלימות בדייטים. אם אתה חווה התעללות פיזית, רגשית או מינית, חשוב לקבל תמיכה ולהישאר בטוח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן